Wednesday, August 12, 2009

Seminar Penghayatan Ramadhan

Assalamualaikum w.b.t

Innalhamdulillah. Asyhadu alla ila ha illallah wa asyhadu anna Muhammadan abduhu wa rasuluh. Allahumma balighna Ramadhan. Alhamdulillah, kita diberi kesempatan untuk berjuang menghampiri pintu Ramadhan. Mungkinnya sampai, mungkin juga terlebih dahulu disentak bertemu yang Esa. Moga Allah kurniakan peluang buat menambah amal yang masih kurang.

InsyaAllah, Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) Cawangan Melaka dengan kerjasama Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA) Melaka juga diatas sokongan padu Jabatan Agama Islama Melaka (JAIM) akan menganjurkan Seminar Penghayatan Ramadhan 1430H seperti makluman di bawah:

Hari : Ahad

Tarikh : 16 Ogos 2009 bersamaan 25 SyaĆ¢ban 1430 Hijriyah

Tempat : Masjid Al-Azim, Melaka

Masa : 8:30 pagi - 1:30 tengahari

Bayaran : Percuma termasuk disediakan makan thari

Pengisian :

Kertas Kerja 1: Seminar Kepentingan Ramadhan Pada Individu Muslim

Kertas Kerja 2: Fiqh Ramadhan

Kertas Kerja 3: Forum dan Soal-Jawab Ramadhan


Seminar Penghayatan Ramadhan 1430H

Seminar ini antara lainnya bertujuan menghidupkan persediaan menjelang Ramadhan, mengajak penduduk sekitar Melaka khususnya para siswa/i untuk bersama merasai kerinduan bertandangnya bulan mulia ini disamping memberikan peluang para hadirin mendengar perkongsian ilmu juga melangsaikan segala kemusykilan yang sekian lama bersarang di lubuk hati berkisar perihal Ramadhan.

InsyaAllah, Islamic Smart Team (i-smart) di bawah kelolaan STAD akan menyediakan pengangkutan pergi ke Masjid al-Azim. Kepada yang berminat, diharap dapat memberikan Nama dan ID kepada nama di bawah. Kita juga akan membuka meja pendaftaran selepas solat Juma'at di masjid al-Irsyad MMU. Sebarang pertanyaan lanjut juga dialukan:

HAZRI | 013 - 6316405
AIZAM | 013 - 6285880
NAWWAR | 013 - 6285010

Justeru, menjadi harapan agar dapat dihebahkan dan disampaikan kepada yang lain. Hanya pada Allah kita mengharapkan ganjaran, insyaAllah. Semoga usaha yang sedikit ini mampu membakar semangat berlumba-lumba mengejar kebaikan dalam bulan Ramadhan.

Semoga bermanfaat.

"Membina Generasi al-Quran"

Wassalam...=)

No comments:

Post a Comment